Sinds maart 2021 timmert het platform CRIBB hard aan de weg. Een innovatief idee om woningzoekers én verkopers aan de start van dit proces samen te brengen. Een unieke manier om de woningzoekers die zelf óók een woning bezitten, alvast een inkijkje te laten geven in hun te verkopen woning. De markt zit namelijk op slot. 

Woningzoekers struinen Funda af, naarstig op zoek naar nieuw aanbod. Wéér niets. Al maanden houden ze alle woningsites in de gaten, zonder succes. Hoe dat komt? Omdat aan de toekomstige verkoop die zij zoeken een verkoper kleeft die in exact hetzelfde schuitje zit. Hij gaat zijn eigen woning pas op te koop zetten als ie zelf wat heeft gevonden. Hm… dat schiet niet op. Want zo zit ik te wachten op iemand die zit te wachten op iemand die óók zit te wachten.

CRIBB lanceerde een besloten platform waarbij de woningzoeker haar wensen invoert én haar eigen woning publiceert. Alle deelnemers aan het platform doen dit. Het resultaat? Iedereen die zoekt, ziet zo het toekomstige aanbod van andere woningzoekers en bij een match spreken zij af dat ze pas verhuizen als ze beiden overeenkomsten rond hebben. Briljant!

Werkt het ook zo in de praktijk? Het antwoord is ja! En de ene regio binnen Nederland is de andere niet. In de steden is de druk op de woningmarkt hoger dan in het Oosten van ons land. Woningzoekers in plaatsen als Amsterdam of Rotterdam, zijn maar wát bereid om via CRIBB te kopen en te verkopen. Máánden zitten ze al op de markt, als het voor sommigen geen jaren zijn. Met inmiddels twee kleine kinderen, twee trapauto’s en een loopfiets van verdieping 4 zonder lift naar de auto en terug. Niet te doen. Zij zijn de motoren van dit platform en zorgden rap voor het groeien van nieuw aanbod van woningen. En … uniek hè. Want doordat het een besloten platform is, zijn deze woningen écht nergens anders te zien. 

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en krijgt het platform steeds meer succes. De eerste transacties hebben plaatsgevonden en succesverhalen worden gedeeld. 

Voor makelaars is het even omdenken. Want waar we veelal gewend waren om aan de verkoopzijde in te stappen. Is het vertrekpunt nu de aankoop van de klant. De verkoop neem je mee omdat die nou eenmaal vast kleeft aan de verhuizing. Fijn toch? Eigenlijk is het nog nooit zo simpel voor ze geweest. Alleen moet je het wél even zien natuurlijk 😉

 

Reviews Ambr Makelaardij